Conferinta științifică dedicată jubileului de 10 ani de la fondarea ANRANR.

Comunicat de presa

 

La Chișinău va avea loc Conferința științifică - ”Provocări și perspective regionale privind gestionarea deșeurilor radioactive în țările GUAM”

 

În perioada 6-7 septembrie 2018 Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice (ANRANR) în comun cu Autoritatea Suedeză de Securitate Radiologică, organizează Conferința cu genericul ”Provocări și perspective regionale privind gestionarea deșeurilor radioactive în țările GUAM”, dedicată jubileului de 10 ani de la fondarea ANRANR.

La Conferință vor fi prezenți principalii parteneri ai Republicii Moldova, care de-a lungul anilor ne-au susținut prin asistență tehnică în implementarea sistemului de reglementare a activităților nucleare și radiologice – Agenția Internațională pentru Energia Atomică, Autoritatea Suedeză de Securitate Radiologică, Comisia de Reglementare Nucleară SUA.

De asemenea, vor participa reprezentanți ai Organelor de Reglementare din domeniul nuclear și radiologic din România – Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), din Ucraina – Inspectoratul de Stat de Reglementare Nucleară, din Georgia – Agenția de Securitate Nucleară și Radiologică, din alte țări europene.     

Prima zi a Conferinței va fi dedicată discuțiilor privind realizările ANRANR și rezultatele cooperării internaționale în perioada anilor 2007-2018.

 A doua zi a Conferinței va continua cu aducerea în prim plan a provocărilor, schimbului de experiență și bunilor practici în domeniul gestionării și dezafectării deșeurilor radioactive.

Deschiderea Conferinței va avea loc în sala de festivități a Hotelului „VisPas”, str. Al-ru Lăpușneanu, 26, mun. Chișinău.